Lakeshore View 16
20 Jul 2016
Golf Clubhouse, Guilin, China
20 Jul 2016

Jalan Jintan

Completion : 10/2011
Land / Built-up area : 153 m2 / 236 m2
Photographer : Albert K S Lim
Architects Regional Council Asia (ARCASIA) Awards for Architecture 2016 – Single Family Residential Projects
“San House”

A narrow terrace house is transformed into a 3-generational house. Parents, grandma & sister are situated on the ground floor with separate entrance and living areas.

Common living and dining on the second floor accessed via grand atrium stairs with sky light through the rooftop pool. Master takes the whole third level while the roof is turned into an outdoor garden with bbq facilities.

The three storey narrow terrace house manages to accommodate 4 bedrooms with master bed room on the third level next to a roof top swimming pool. Grand entrance high volume atrium with light from glass bottom pool creates drama over the main stairs up to the 2nd level which is the living/dining area. A caged spiral staircase pops over the atrium as a unique feature of the façade.

Request A Mail Back
×