63-AAMER-Windsor-thumbnail
Windsor Park Road 
14 Sep 2016
43-AAMER-Bahasa-26-thumbnail
Jalan Bahasa 26
14 Sep 2016

Siglap Plain 

Completed : 02/2016
Land / Build-up area : 349 m2 / 448 m2
Photographer : Sanjay Kewlani
RAW n REFINE

Located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, this reconstruction of a small bungalow house is attracting attention from the community for its dynamic form and interesting use of materials.
The unique combination of raw off-form concrete and finely crafted solid teak screens from Bali veils and protects the house from its harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.
Solid boundary walls and landscaping mitigate the traffic noise from the main road while providing an intriguing visual delight to bus drivers, passengers and passersby.
The grand double volume living room, surrounded by a mezzanine study, library and corridors improves connection between occupants and gives the living space a dynamic interactive quality.
At ground level, the internal spaces of the house blends easily with the outdoor decks, gardens and swimming pool, which also provides passive cooling to the house.
The master bedroom located in the attic enjoys the comfort of deep overhangs, plenty of natural light and long distant views, not typical of such a dense urban site.

Aamer-Architects

Award winning project featured on HOUZZ.
Click here to view the editorial page.

59-aamer-1asiglap-01
59-aamer-1asiglap-02
59-aamer-1asiglap-03
59-aamer-1asiglap-04
59-aamer-1asiglap-05
59-aamer-1asiglap-06
59-aamer-1asiglap-07
59-aamer-1asiglap-08
59-aamer-1asiglap-09
59-aamer-1asiglap-10
59-aamer-1asiglap-07
59-aamer-1asiglap-12
carrousel-projects-59-aamer-1asiglap-13
Request A Mail Back
×