59-aamer-1asiglap-01
Siglap Plain
14 Sep 2016
41-aamer-jalan-bahasa-6066_01
Jalan Bahasa 60 & 66
14 Sep 2016

Jalan Bahasa 26

Completed : 06/2015
Land / Build-up area : 1,100 m2 / 950 m2
Photographer : Patrick Bingham-Hall, Owner
A Corner House

As part of a group of luxury bungalows and by virtue of the land size among all the plots, it was going to be
the showpiece. It is the very first house that greets passers-by travelling along Jalan Bahasa, and perhaps this
Plot was always supposed to be the extroverted eldest sibling.

In terms of the spatial planning, priority had been giving to the ‘social’ spaces – the living and dining room. We
located them at the front of the site, with uninterrupted access and views to the large expanse of garden,
swimming pool and surroundings. Full height glass doors span the entirety of the spaces creating an
opportunity for a seamless experience between the inside and the outside. We choose not to segment the
dining and living into individual rooms but rather to be read and enjoyed as one, for larger gatherings and
parties. A full length continuous feature wall further visually connects the spaces.

Emphasis on the common spaces as the highlight of the house is also apparent in the double volume design
of the living room. The master study room overlooks the grand living which has a provision for a huge feature
chandelier.

We believe we tackled the challenging nature of the site – a huge difference in height between the land and
the road – by creating a series of tiered planters that slope upwards. Here the landscape plays an integral role,
with raw boulders and lush greenery breaking up and visually softening the concrete retaining walls.

43-aamer-bahasa-26-001
43-aamer-bahasa-26-003
43-aamer-bahasa-26-004
43-aamer-bahasa-26-010
43-aamer-bahasa-26-013
43-aamer-bahasa-26-016
43-aamer-bahasa-26-017
43-aamer-bahasa-26-018
Request A Mail Back
×