45-aamer-citispa-01
Cityspa
20 Jul 2016
26-AAMER-Art-001
Aamer’s Art
12 Jun 2016

Branksome

Completed : 08/2015
Land / Build-up area : 594m2/810m2
Photographer : Sanjay Kewlani
Seductive simplicity

Designed to fit snugly into a tight bungalow plot in the East of Singapore, the project stands out for its austere simplicity and unpretentious timelessness.
Due to flood level planning controls, the first storey has been raised a full floor above the ‘basement’ entrance making the basement perfect for communal and leisure activities like entertainment, gym and spa.
Plenty of natural light and ventilation penetrate the whole house through courtyards and skylights. The main materials are off-form concrete, tropical hardwood, and bamboo. The combination of raw concrete and bamboo that forms long dramatic architectural lines also serves the functions of security, privacy and sunshade while the hardwood walls and ceilings in the basement make for good acoustics.

Aamer-Architects

Award winning project featured on HOUZZ.
Click here to view the editorial page.

50-aamer-60branksome-01
50-aamer-60branksome-02_1
50-aamer-60branksome-03
50-aamer-60branksome-04
50-aamer-60branksome-07_1
50-aamer-60branksome-08_1
50-aamer-60branksome-11_1
50-aamer-60branksome-14_1
50-aamer-60branksome-09
Request A Mail Back
×